Kiugróan megnőtt az akkumulátorok iránti kereslet a hirtelen jött hideg miatt: az átlagos téli időszakhoz képest 450 százalékkal többre volt kereslet az ország egyik legnagyobb autóalkatrész kereskedőjének boltjaiban. A Bárdi Autó Zrt. adatai szerint a január 7-9-i hirtelen jött lehűlés napjaiban - amikor mínusz 20 fokot is mutatott a hőmérő - országszerte 3176 akkumulátort vásároltak az autósok, míg egy héttel később, a jóval enyhébb, szintén hétvégi időszakban csak 576-ra volt kereslet.

Ám ez utóbbi is kiugró a nyári napok adataihoz képest, amikor átlag mindössze néhány tucatra van igény. Az akkumulátorok esetleges meghibásodása nemcsak komoly kellemetlenséggel, hanem súlyos kiadással is járhat. A lemerült akkumulátor miatti bonyodalmakra könnyen rámehet egy teljes munkanap, nem beszélve az eseteleges vontatás és mentés költségeiről, ami különösen a külföldi utak alkalmával, például síeléskor lehet borsos.

Ennek ellenére a Bárdi Autó tapasztalatai szerint a hazai autósok alig fordítanak figyelmet a 3-5 év élettartamú akkumulátorokra, miközben alig egy hétvégi mozi árából megúszható az esetleges súlyos veszteség.