Kirúgta népszerű riporterét az állami tévé (frissítve)

Szerződésszegés miatt azonnali hatállyal felmond az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Szujó Zoltánnak, a Forma-1-es versenyek ismert kommentátorának. Szujó szerint szakmai, nem politikai okai vannak a távozásának.
Domokos Erika, 2019. május 11. szombat, 18:21
Fotó: MTI Fotó / Bruzák Noémi

Az MTVA közleménye szerint a sportriporter-kommentátor súlyosan megszegte a szerződésében vállaltakat, ezért a közmédia úgy döntött, hogy kényszerűségből felbontja a műsorvezető cégével kötött kontraktust - írta a 24.hu.

A történtek miatt az MTVA a jövőben nem Szujó Zoltánnal képzeli el a Formula-1-es műsorok közvetítését. A közmédia sok sikert kíván a műsorvezetőnek a szakmai és a magánéletében - áll a közleményben.

A sportriporter szombaton közösségi oldalán csupán annyit írt, hogy 18 év után "a végéhez közelít a Forma-1-es utazása".

Szujó: szakmai és emberi okok miatt távozom

A legfontosabbal kezdem, határozottan nem politikai, hanem emberi és szakmai okok vezettek az M4 Sporttól való távozásomhoz - nyilatkozta Szujó Zoltán az Indexnek. Szujó és állandó közvetítőtársa, Wéber Gábor eredetileg a helyszínről közvetítette volna a hétvégi Spanyol Nagydíjat, ám a pénteki szabadedzések alatt fellépő hanghiba miatt a vezetőség arra kérte őt és Wébert, hogy utazzanak haza és a stúdióból közvetítsék a szombati és vasárnapi eseményeket. Ezt meg is tették, ám szombat délelőtt Szujó érezte, a történtek miatt nincs közvetítésre alkalmas idegállapotban, ami miatt helyettesítését kérte a vezérigazgatótól és a főszerkesztőtől. Válaszul azt kapta, hogy megoldják, és már vasárnap sem kell bemennie, illetve hozzátették, hogy ezt a viselkedést nem tűrik el. Szujó ekkor adta be felmondását, amit el is fogadott az MTVA.

Szújóban közel három éve érett a távozás gondolata, azóta érezte úgy, hogy a csatorna nem kezeli értékén az egyik legdrágább, ám legnézettebb tartalmát. Az elmúlt években leépítették az F1-közvetítés mögött dolgozó háttérstábot, remek szerkesztőket küldtek el, akiket fiatal, rutintalan kollégákkal próbáltak helyettesíteni. Bár még mindig rengeteg tehetséges kolléga dolgozik az M4 Sportnál, a rendszer már alkalmatlan arra, hogy hatékonyan működjön, ezért sem tudta már folytatni, ráadásul a jelenlegi csatornaigazgató elképzeléseivel, vezetési stílusával sem tud azonosulni - idézte a sportkommentátort a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.05.12 08:33

@laci_52: Így van!
Amúgy Szujónak egy jó ideje már elszállt a bucija.
A hírekben előadottak alapján az a konklúzióm, hogy itt inkább az nem tetszett neki, hogy nem hávájozhatott közpénzen spanyolban.
Onnan tudott volna közvetíteni, hazahozták a stúdióba, egyből idegállapotba került.
Ja, akkor tényleg lehet húzni a búsba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2019.05.11 23:52

Igazuk van az MTVA vezetőinek: manapság, az internet korában simán lehet itthonról közvetíteni a Forma-1-es futamokat(melyek népszerűsége egyébként is leszálló ágban van). Odaül a riporter, látja a képet és egy laptopon online minden információt lát a versenyről. Sok millió forint utazási- és szállásköltséget lehet így megtakarítani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

efi99, 2019.05.11 22:54

Aztán az mi, ha nem politikai ok, hogy ideológia alapon szépen feltöltötték a létszámot a jó elvtársakkal (akik persze szakmailag meg dilettánsok) ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html