A Főtáv szakemberei sikeresen lokalizálták az 1978-ban épült távhő gerincvezeték hibáját a KÖKI és a Kispesti Erőmű közötti városrészen, a gyors reagálással megakadályozták, hogy az üzemzavarral érintett ellátási terület teljes egésze, azaz mintegy 40 ezer fogyasztó szolgáltatás nélkül maradjon. Így a területen csupán 10 911 lakossági és 121 közületi fogyasztó lesz érintett a szolgáltatás kimaradásában. Ezeknél az ügyfeleknél elsősorban a melegvízszolgáltatás szünetelésére lehet számítani. Az enyhe idő miatt ugyanis sok ingatlanban már nincs fűtésszolgáltatás.

A Víztorony utca - Vak Bottyán utca sarkánál található több mint 40 éves vezeték repedésének javítását egy csőcserével oldják meg a Főtáv és a Vízművek munkatársai. Várhatóan csütörtök este 22 órakor újraindulhat a szolgáltatás.

Mint kiemelték: a budapesti távhőszolgáltató a koronavírus okozta járvány idején is mindent megtesz, hogy valamennyi ügyfelének biztosítsa a szolgáltatást, és minimalizálja az esetleges szolgáltatáskiesést. Ezért a szakemberek folyamatosan vizsgálják a hálózatot és a műszaki berendezéseket.

A vállalat már megkezdte a felkészülést a május 15-e után következő nyári karbantartási időszakra, amikor a lakóközösségek igényeit a vírus okozta járványhelyzet aktuális állásának függvényében tervezi majd végrehajtani - közölte a Főtáv.