Kiszáll a CBA-ból az alapító

Üzletei után megválhat CBA-részesedésétől is Baldauf László, a kereskedelmi lánc egyik alapítója, tiszteletbeli elnöke. A Népszava értesülései szerint összesen 300 millió forintért adja el tulajdonrészét.
Szabó Dániel, 2018. május 22. kedd, 07:22
Fotó: MTI Fotó

A lap keddi számában arról ír, hogy nem érkezik új tulajdonos a boltlánchoz: a hat CBA-tulajdonos között 50-50 millió forintért értékesíti az üzletrészét. A vevők a Gyelán Zsolt érdekeltségébe tartozó Capital Food Holdin Kft., a Dienes Zoltán vezette Di-wa Kereskedelmi Kft., a Krupp Józsefhez tartozó Kruda-Invest Kft., Lázár Holding Kft., a V. A. Investment Kft., valamint a Breier Gábor tulajdonában lévő Vörösvár Invest Kft.

A tranzakciót még jóvá kell hagynia a keddi taggyűlésnek is, amelyen várhatóan elfogadják a cég tavalyi beszámolóját is. Ebből kiderül, hogy a CBA valamelyest rosszabbul teljesített, mint egy évvel korábban, a vállalat nettó árbevétele ugyanis csaknem kétszáz millió forinttal 6,62 milliárd forintról 6,46 milliárd forintra csökkent - írja a Népszava.

Baldauf László az elmúlt évben folyamatosan kivonult a hálózatból: április közepén 3 üzletét adta bérbe a Sparnak, de még tavaly adta át a Lidl-nek a legjobb üzleteinek  - például Budapest Ferenciek tere, Rákóczi út - üzemeltetési jogát. Korábban a milliárdos, negatívan nyilatkozott a külföldi láncokról, ezért is volt meglepő, hogy épp multikkal kötött szerződést.

A fotó forrása: MTI Fotó/MTVA Bizományosi/Jászai Csaba.

HOZZÁSZÓLÁSOK