A hétfői Napi Gazdaság cikke

A ciprusi bejegyzésű EW mögött a washingtoni Mezzanine LLC áll, amelynek 60 százalékos tulajdonosa a Szarvadi házaspár volt. Amiatt döntöttek az üzletrész eladása mellett, mert a román piacon működő Domóra és egyéb üzleti befektetéseikre kívánnak koncentrálni.

Az Electro World Magyarország közleménye csak a Mezzanine eladásáról, valamint Polgár Csabának az EW Ltd.-ben levő százszázalékos üzletrészének tényéről szólt. Hogy a pakett mennyiért cserélt gazdát, nem közölték. Az Electro World Magyarország Kft.-vel szerződéses kapcsolatban álló beszállítók, bérbeadók, partnerek számára az EW Electro Retail Ltd új tulajdonosi struktúrája nem jelent változást.

Közben megújult arculattal és üzletkialakítással nyílt meg az Arena Plazában található üzlet. Az áruház átalakítása is része annak az új értékesítési stratégiának, amelyet a cég új tulajdonosa, az EW egy évvel ezelőtt kezdett el annak érdekében, hogy új lendületet adjon a műszaki láncnak. A piacon többen úgy értékelték, a bezárt Arena-üzlet már nem nyit ki.

Az elmúlt egy évben jelentős átalakításokat hajtottunk végre a teljes áruházláncban: új megállapodásokat kötöttünk a műszaki márkák hazai képviseleteivel, újratárgyaltuk a kedvezőtlen bérleti szerződéseinket, csökkentettük a túlzó áruházméreteket és szervezeti átalakítások mentek végbe a cégnél - mondta az ügyvezető. Tavaly három új áruházat is nyitottak. Az áruházláncot 3,7 milliárd forintos veszteséggel vásárolták meg tavaly, azóta ez az összeg kevesebb mint a negyedére, 900 millió forintra csökkent, a tőkeellátottság pedig jelentősen javult.