Kiszerveznének a bankok

Miután a kormányzat jelentős pénzügyi terheket rótt a bankokra (például a különadó révén), napjainkban leginkább ez a szektor érdeklődik az informatikai megoldások kiszervezése iránt - mondta Agárdi György, a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. értékesítési igazgatója.
Diószegi József, 2010. október 5. kedd, 14:45
Fotó:

A pénzügyi szektor tehát költséget akar megtakarítani, ezért fordul az outsourcing iránt (a kormányzat banki megszorításai tehát, ha nem is nagy mértékben, de az outsourcing-ot végző cégeknek kedvez).

Egy kissé nehezíti a résztvevők helyzetét, hogy a banki szektort nem igényelheti vissza az áfát, így nekik például egy ilyen szolgáltatás - legalább az áfa erejéig - többe kerül, mintha saját házon belül végeztetnék el ezt a munkát.

Az outsourcing-cégeknek viszont megvannak azok az előnyei, amelyekkel még így is költséghatékonyabban tudja elvégezni a megrendelő banknak a szolgáltatást, mintha az maga végezné.

A lehetőségek pedig egyebek között a standartizálásban, a központosításban rejlenek, s az ilyen cégek főként azzal "nyernek", hogy kevesebb munkatárssal tudják elvégezni a kiszervezett feladatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK