Kiszervezte a Volán a jegyellenőrzést

A budapesti székhelyű Elit Security Group Kft. és NG 12 Kft., valamint a szegedi DAKÖRT Kft. ellenőrizheti a Volán járatain a jegyeket, mintegy 70 ezer óra alatt, nettó 743 millió forint ellenében.
Németh Géza, 2017. október 14. szombat, 17:56
Fotó: Pixabay

A nyílt közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Volánbusz Zrt. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

A három - konzorciumba szerveződött - cég mellett más nem tett ajánlatot. A feladat így szól: a Volánbusz Zrt. és az alvállalkozói által üzemeltetett menetrend szerinti autóbuszjáratokon az utasok jegy- és bérletellenőrzése, esetenként az autóbusz-vezetők  szolgálat közbeni kassza-rovancsolása, valamint a vitel- és pótdíj beszedése, továbbá az ellenőrzésekkel kapcsolatos adminisztratív munkák elvégzése.

Az idén még 14400 órát kell fordítani az ellenőrzésre, míg azt követően 54 ezer óra az előírt idő. A túllépés idén 25 százalék, a következő időszakban 10 százalék lehet.

Az ajánlatkérő és a nyertesek szeptember 27-én kötötték meg a szerződést. A becsült ellenérték 9 millió forinttal több, 752 millió forint volt.


HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.10.20 12:09

ez sem a soros terv része, hanem a korrupt qrmányé
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html