BUX
38236

Kitört a lottóláz, itt az újabb álomnyeremény

Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye vár ezen a hétvégén az ötöslottó játékosaira, több mint 3 milliárd forintos főnyeremény találhat szombaton gazdára - mondta az InfoRádiónak Jánoska Andrea, a Szerencsejáték Zrt. szóvivő-helyettese.

Inforádió, 2015. március 21. szombat, 09:14

Az eheti várható főnyeremény 3 milliárd 233 millió forint lesz. Ez az összeg tavaly szeptember óta halmozódik. A legnagyobb főnyeremény az ötöslottón 2003-ban volt, akkor egy szerencsés játékos több mint 5 milliárd forintot vihetett haza. A második helyen egy több mint 4 milliárdos nyeremény áll, melyet 2012-ben két játékosnak sikerült elnyernie - mondta az InfoRádiónak a Szerencsejáték Zrt. szóvivő-helyettese.

A halmozódás mértékétől nagyban függ a heti forgalom. Tapasztalataink szerint körülbelül másfél-két milliárdos nyereményig az átlagos heti eladott alapjáték-szám 3,5 millió körül mozog, az utóbbi hetekben azonban jócskán megugrott az érdeklődés a játék iránt. A múlt héten például elértük a 6,5 millió eladott alapjáték-számot - mondta Jánoska Andrea.

A 2,5 milliárd forintos álomhatár átlépésével megnő azon alkalmi játékosok aránya, akik bekapcsolódnak a halmozódásba. Ilyen esetben np a határ menti érdeklődés is a hazai lottó iránt, bár erről nincs pontos statisztika.

Általában megnő ilyenkor a kereslet a többi szerencsejáték iránt is. Az ötöslottó játékosok például nagyon szeretik a sorsjegyeket, de előfordul, hogy hatoslottón is szerencsét próbálnak. Jellemzően több játékot játszanak meg ilyenkor egyszerre.