Kivételeznek a külüggyel Quaestor-ügyben?

A Quaestor-károsultak szóvivője, Kálmán-Pikó István hétfőn a Hír TV-ben arról beszélt, hogy pénteken lesz annak a pernek az első tárgyalása, amelyet a felszámoló egy 80 év körüli hölgy ellen indított - idézi az Mno.hu-t az Index.
Napi.hu, 2015. szeptember 22. kedd, 09:50
Fotó: Napi.hu

A nő pénteken indított el egy tranzakciót, és azon a hétfőn, amikor a Quaestor bedőlt, még fizettek is neki. Nem ő az egyetlen ugyanakkor: a Quaestor felszámolója minden olyan ügyfél ellen pert indít, akik közvetlenül a cég bedőlése előtt vették ki a pénzüket.

A lap szerint viszont elképzelhető, hogy nem mindenkit perelnek, hiszen a Külgazdasági és Külügyminisztérium, és a felügyelete alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. például annak ellenére nem indult per, hogy utóbbi részére 3,8 milliárd forintot fizettek ki a Quaestor bedőlése napján.

Az ügyben az Mno. hu kereste a a Quaestor felszámolóját, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t, de onnan egyelőre nem kaptak választ arra a kérdésre, hogy hogy a Külügyminisztériumot miért nem perlik be ugyanazt a logikát követve, mint a társaság ügyfelei esetében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.09.22 10:00

Dehogyis kivételeznek.

Micsoda felháborító elgondolás ez!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html