Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Hvg.hu értesülései szerint ősszel a kábelszolgáltatókkal kötött új szerződésnél utatlak arra, hogy a jövőben esetleg más ország joghatósága alá kerülhet a TV2. Megkeresésükre a TV2 is elismerte, hogy valóban bekerült a szerződésekbe az országváltás lehetősége. Vizsgáljuk annak lehetőségét is, hogy a TV2 külföldi joghatóság alatt folytatja a műsorszolgáltatást - nyilatkozta a csatolna a lapnak.

A kormányzati hirdetésekkel megtámogatott TV2-t is érintik az RTL Klubra szabott szankciók, ezeket csak úgy tudják az Európai Unió figyelme nélkül fenntartani, ha az mindegyik kereskedelmi csatornára vonatkozik. A külföldre költözés mellett az is szól, hogy ott a magyar médiahatóság hatásköre minimális, nehezebben tudja büntetni a csatornákat, ha megsértik a médiatörvényt. A hírközlési hatóság próbálkozhat ezzel, de nincs túl sok eszközük a bírság behajtására. Ettől függetlenül a reklámadót így sem lehet megúszni a jelenlegi szabályozás miatt - írja az Index lapszemléjében.

Egy ügyes kiskapu miatt ugyan reklámadót idén még nem kellett fizetnie a TV2-nek, de jövőre már a kormánytámogatottság ellenére sem úszhatják meg. A számítások szerint ez az öszeg 1,6-1,7 milliárd forint lehet 2015-ben.