BUX
37350

Kizárt két neves taxicéget a piacról a BKK

Túl kevésnek bizonyult a saját tőke.

Napi.hu, 2014. június 23. hétfő, 12:13

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) visszavonta a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. előzetes igazolását a fővárosi taxirendeletben előírt pénzügyi feltételek hiánya miatt - közölte a BKK. Budapesten korábban 21 fuvarszervező társaság tevékenykedett, közülük 13 kérelmezte - és 11 meg is kapta - az előzetes minősítést, mivel a 2013. évi mérlegük alapján nem felelnek meg a jogszabályi követelményeknek és így nem végezhetnek fuvarszervezői tevékenységet Budapesten.

A főváros taxirendelete alapján a taxiszolgálat pénzügyi szempontból akkor megfelelő, ha saját tőkéje eléri az 50 millió forintot.

A Budapesten korábban tevékenykedő 21 fuvarszervező társaság közül 13 kérelmezte - és 11 meg is kapta - az előzetes minősítést, köztük a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a MAX TAXI (Reklámtaxi Kft.) is.

A fuvarszervezők által benyújtott 2013. évi mérlegadatok alapján azonban a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. nem felel meg a Taxirendelet feltételeinek, ezért a rendelet 4. § (1) bekezdésében foglaltak szerint kiadott előzetes igazolást 2014. június 19-étől visszavonta a BKK. Visszavonják továbbá az előzetes igazolásokat azon taxiktól is, amelyek a Tele 5 Taxi Hungary Kft. illetve a Reklámtaxi Kft. (MAX TAXI) szerződéses partnereiként működtek. Ezeknek a járműveknek a pótszemléjét viszont térítésmentesen elvégzik, ha a taxivállalkozás más fuvarszervezővel köt szerződést, és az új fuvarszervező védjegyoltalom alatt álló logóját, szabadjelzőjét felszereli.