Kizöldül a debreceni közlekedés

Az egész világon egyedülálló elektromos hajtásláncú autóbuszok jelenhetnek meg idén ősszel Debrecen utcáin, két év múlva pedig a gyártás is megkezdődik a cívis városban.
Novák Csaba, 2009. július 29. szerda, 15:42
Fotó:

Az erről szándéknyilatkozatot ma írta alá Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Kossa György, az Inter Tan-Ker Zrt. vezérigazgatója - adta hírül az MTI. A következő tíz évben mintegy tízmilliárd forintos beruházást tervező társaság a kelet-magyarországi városban tervezi megvalósítani a környezetkímélő járművek fejlesztését és gyártását is.

A debreceni autóbuszos tömegközlekedést a DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-vel közös konzorciumban végző Inter Tan-Ker az elmúlt években olyan elektromos hajtásláncot - motort, akkumulátort és elektromos vezérlőegységeket - fejlesztett ki, amelyet a következő generációs elektromos közösségi közlekedés alkalmaz majd - jelentette ki Kossa György. Az első elektromos midibuszokat már októberben üzembe helyezik Debrecenben, ahol a tervek szerint két év múlva megkezdődik a "zöld" buszok gyártása is.

HOZZÁSZÓLÁSOK