Egymilliárd a magyar kkv-k oroszországi exportjának fejlesztésére

Oroszország, továbbá Kazahsztán, Fehéroroszország, Grúzia és Azerbajdzsán területén kialakítandó exportfejlesztési és promóciós partneriroda-hálózat létrehozására írt ki nyílt közbeszerzést a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben.
Németh Géza, 2019. április 16. kedd, 11:48
Fotó: Youtube

A négy évre szóló megbízás becsült ellenértéke nettó 1 milliárd 78 millió forint. A nyertes feladata, hogy specifikus kereskedelem-fejlesztési szolgáltatás keretében elősegítse az exportképes termékkel, technológiával, szolgáltatással rendelkező magyar vállalkozások külpiacra jutását.

Az adott országban meg kell határozni azokat a szektorokat, piaci szegmenseket, amelyekben a magyar kkv-k versenyképesek lehetnek és ahol exportnövekedés érhető el. Ezzel összefüggésben a partner kiemelt feladata, hogy olyan kapcsolati hálót alakítson ki az adott országban, amely révén lehetőség nyílik a magyar kis és közepes cégek releváns technológiáinak, termékeinek bemutatására.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben nemzetközi kereskedelemből legalább nettó 210 millió forgalma származott.

Az ajánlatok beadási határideje május 20. Az értékelésnél a minőség 60, míg az ár 40 súlyszámmal szerepel az értesítőben megjelent hír szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK