Kőbányán terjeszkedik az óriásmulti

Várhatóan nyártól épül, és három év múlva készül el a Robert Bosch Kft. új közlekedési kutatás-fejlesztési komplexuma Kőbányán - írta a Világgazdaság csütörtökön.
Szabó Dániel, 2018. március 29. csütörtök, 07:56
Fotó: AFP

A meglévő Budapesti Fejlesztő Központ közelében, annak kibővítéseként, lényegében megkétszerezéseként alakítunk ki egy újat. E célból megvásároltuk egy közeli, több éve leállított textilgyár 60 ezer négyzetméteres telkét. Az épület bontása már tart, az építkezésünk pedig várhatóan nyáron indul - válaszolta a lap kérdésére Ficzere Ferenc, a Bosch Magyarország kommunikációs igazgatója az új k+f projekt kapcsán.

A telken egy városi közlekedés szimulálására alkalmas, tízezer négyzetméteres pálya, amelyen önvezető autókat is lehet majd tesztelni. Várhatóan három év alatt épül fel a központ és a projekt egészének 2021-es átadása után akár ötezer mérnöke is lehet a kft.-nek, amely az egyik legnagyobb hazai ipari foglalkoztató.

Az állam a projektet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kedden megjelent Magyar Közlönyben, így a telkek beépítése gyorsabban haladhat.

A Bosch Kolozsváron is hasonló beruházásba kezd.

A fotó forrása: Daniel Roland/AFP.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK