Több száz elkóborolt kutya talált haza

Eddig 450 elkóborolt kutya tudott visszajutni gazdájához a Mol-töltőállomáson található mikrochip-leolvasóknak hála. A legtöbb kutya a vidéken tűnik el, és sok olyan eset is van, amikor hiába a chip, a gazda adatai nem szerepelnek az adatbázisban.
Rácz Gergő, 2019. október 4. péntek, 12:41
Fotó: Napi.hu

Eddig 450 elkóborolt kutyának próbáltak a Mol-kutakon segíteni az ott működő ingyenes mikrochip-leolvasókkal. A cég az Állatok Világnapja alkalmából készült kimutatása szerint az állatok több mint kétharmada, 320-an vissza is kerültek gazdáikhoz.

Tízből kilenc kutya vidéken tűnik el, illetve 50 elkóborolt kutyának hiába volt chipje, az adatbázisból a gazdája elérhetőségei nem voltak leolvashatóak.

"Minden olyan kutyának tudunk segíteni, amelyiknek van mikrochipje, de emellett az is nagyon fontos, hogy az elkóborolt állat adatai helyesen legyenek megadva. Így igen gyorsan, akár öt-tíz perc alatt be tudjuk azonosítani a kutyát, és vissza tudjuk juttatni a gazdájához" - mondta Orosz András, a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

Jelenleg Magyarországon közel 2 millió mikrochippel rendelkező állat él a Magyar Állatorvosi Kamara nyilvántartása alapján. A kijelölt chipleolvasó helyszínek megtalálhatóak a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában.

HOZZÁSZÓLÁSOK