Kocsikáosz lehet a Tescókban - ekkor ne menjen vásárolni

Ha nem lesz eredményes a Tesco dolgozóinak szombati demonstrációja, akkor a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy a dolgozók üres bevásárlókocsikkal lassítsák az üzletlánc forgalmát. Sáling József szerint óriási gond a munkaerőhiány, aminek egyetlen megoldása a béremelés - idézi a Magyar Nemzet cikkét az MTI.
Szász Péter, 2017. július 3. hétfő, 07:12
Fotó: MTI Fotó

Ha eredménytelen lesz a szombati tüntetés, akkor a demonstrációt több helyen is meg tudják ismételni. "Azt az üzenetet szeretnénk eljuttatni a prágai központba, hogy értsék meg: baj van, muszáj bért emelniük" - mondta Sáling József. Ha ez nem valósul meg, akkor a következő lépés az úgynevezett munkaügyi vita bejelentése lesz, ezután tarthatnak figyelmeztető sztrájkot.

Ez jelenthet egy-két órás teljes leállást, de előfordulhat munka- vagy vásárláslassítás is. Az utóbbinál a dolgozók fognak egy bevásárlókocsit, mindegyiket üresen betolják az áruházba, hogy ne férjenek be a vásárlók, és ne tudják hová tenni az árut, amelyet megvennének.

Sáling József szerint mindenütt vannak gondok a szakmában, amelyben óriási problémát jelent a munkaerőhiány. Mintegy 250-260 ezer ember dolgozik a kereskedelemben, ám legalább 20 ezer hiányzik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tepsi, 2017.07.03 09:50

Először is szeretném leszögezni, hogy mint az élet más területein is nem lehet megkülönböztetni a tőkéseket fajra nemre, vallásra való tekintettel. Csak tőkés van, és minden tőkés egyforma. Gyakorlatilag a tőkések abba fáradnak bele hogy mindenfelé csavargatják magukat csak hogy önmaguk előtt ne kelljen bevallaniuk azt hogy béremelésre van szükség.
Fogják ezek mindenre: mondják hogy senki sem akar dolgozni (pedig legfőképpen ők nem :D), meg hogy mindenkinek csak a pénz kéne (de legfőképp őnekik :D), de arról hogy esetleg bért kellene emelni, na arról már hallani sem akarnak. A tőkés már csak a legvégső elkeseredésében emel bért amikor már végképp megállna a vállalkozásának a szekere. Addig pedig a kieső munkaerő miatti munkatöbbletet a még megmaradt szerencsétlenekre tolja rá, akik emiatt hatványozott sebességgel omlanak össze. Persze a plusz munkáért túlóráért semmi pluszt nem ad, még az alapbért se ha lehet. 50%-túlórapótlékról pedig természetesen még életükben nem hallottak a tőkések. Már van néhány tőkés aki rájött hogy vadbaromkodó stílusát is jobb lenne finomítani a a munkásokkal mert akkor esetleg később lépnének le tőle, de a legtöbb erre sem képes, mert még mindig azt hiszi hogy a szaros minimálbérrel most megváltotta a világot és most már kihajthatja mindenkiből a belet is. Utána meg persze van a nagy nyávogás hogy miért megy ki mindenki dolgozn külföldrei, meg hogy nincs munkás. Hát így nem is lesz, de nem is érdemlik! Álljon be a tőkés maga és fizesse ki magának a minimálbért nap végén és majd meglátjuk hogy ő fog-e annyiért dolgozni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html