Letöltendő börtönt kérnek Kocsis Istvánra

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész Kocsis Istvánra, az MVM volt vezetőjére és társaira - adta hírül a 24.hu.
Domokos László, 2019. február 14. csütörtök, 16:44
Fotó: Napi.hu - Katona Vanda

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség letöltendő börtönt kért a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. volt vezetőjére, Kocsis Istvánra és társaira a megismételt büntetőügyében - írta a portál.

A bűnszervezetben elkövetett, mintegy 16 milliárd forint kárt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt az MVM volt vezére és társai ellen indított büntetőügyben - megismételt eljárásban - a Kaposvári Törvényszék mint elsőfokú bíróság két vádlottat valamennyi vádpont alól felmentett, további két vádlottat - bűnösségük megállapítása mellett - felfüggesztett börtönre ítélt.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség - a Fővárosi Főügyészség fellebbezését módosítva - a másodfokú nyilvános ülésen azt indítványozta, hogy a Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú ítélet részbeni megalapozatlanságát küszöbölje ki, és a felmentett két vádlott bűnösségét is állapítsa meg, illetve valamennyi vádlottat végrehajtandó börtönre ítélje.

Az ítélőtábla a határozat meghozatala és kihirdetése céljából március 1-jére elnapolták a tárgyalást.

A Fővárosi Főügyészség eredetileg hat ember ellen emelt vádat bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, sikkasztás, pénzmosás és orgazdaság miatt, azt állítva: munkájuk során előnytelen szerződéseket kötöttek, az MVM-nek 15 milliárd forint vagyoni hátrány okoztak, amelyből 12 milliárd térült meg. Tevékenységüket szerbiai erőműfejlesztéssel, energianád-programmal, tanácsadói szerződéskötésekkel, s egyebek mellett szállodavásárlással összefüggésben kifogásolták.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lamlam, 2019.02.14 17:35

16 milliárdos károkozásért ? évet osztanak!
Gyanítom Ők mindenképp jól járnak .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html