A szocialista párt budapesti vezetői kijelentésüket az Index értesülései szerint azzal indokolták, hogy mély bizalmi válság alakult ki Kocsissal szemben, a kezdeményezéshez pedig reményeik szerint megkapják az SZDSZ és az ellenzék támogatását is.

A főváros szabad demokrata főpolgármester-helyettese, Ikvai-Szabó Imre ugyanakkor jelezte, hogy az MSZP az utóbbi napokban több eltérő véleményt is megfogalmazott a BKV vezetőjével kapcsolatban. 

Steiner Pál, a fővárosi MSZP frakcióvezetője péntek reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában a kérdésről úgy nyilatkozott: a fővárosi SZDSZ támogatása nélkül nem lehet meneszteni Kocsis Istvánt, a BKV vezérigazgatóját.

A Főpolgármesteri Kabinet hétfői állásfoglalása szerint Kocsis István jelentése és a BKV felügyelőbizottságának vizsgálata alapján augusztus 26-ig minősítik a vezérigazgató tevékenységét. A BKV tegnapi közleményében leszögezte: Kocsisnak korábban nem volt tudomása a cég korábbi humánpolitikai igazgatójának mintegy százmillió forintos végkielégítéséről.

Az MSZP frakcióvezetője a Napkeltében emlékeztetett: Kocsis István már februárban tudott arról a könyvvizsgálói jelentésről, amelyben a Deloitte arra hívta fel a figyelmet, hogy a cég olyan alkalmazottat foglalkoztat, akinek már végkielégítést fizetett. "Ebből következően felmerül a kérdés, hogy miért most csodálkozik rá erre az ügyre, miért nem tett korábban határozott lépéseket, miért nem vezette a BKV-t" - írta az MTI.

Retkes Attila, az SZDSZ elnöke pénteken ugyancsak az MTV-ben azt mondta, hogy a BKV körüli botrányok nem mások, mint az MSZP és a Fidesz "kirakatcsatája".