Pénzhez jut a Volán

A Volán társaságok jogutódjaként a Volánbusz Zrt. a 2018-as helyközi autóbuszos személyszállítási közszolgáltatás után azonnal megkapja a pénzt, az ideihez jövő januárban és februárban jut hozzá, majd jövő márciustól egyenletes ütemben kapja meg a közszolgáltatás ellenértékét.
Németh Géza, 2019. december 14. szombat, 16:25
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent határozat azzal indít, hogy a kormány egyetért a Volán társaságok jogutódjaként a Volánbusz Zrt. 2018. évi helyközi autóbuszos személyszállítási közszolgáltatási tevékenysége után járó, az elszámolás lezárása szerinti - a megrendelő innovációért és technológiáért felelős miniszter által, a pénzügyminiszterrel egyetértésben - jóváhagyott, de pénzügyileg még nem rendezett 15 milliárd 867 millió forint azonnali kifizetésével.

Az idei helyközi autóbuszos személyszállítási közszolgáltatás utáni költségtérítést két részletben kapja meg a Volánbusz Zrt. Januárban és februárban is 16-16 milliárd forinthoz jut. A fennmaradó részt az elszámolás lezárultát követő 30 napon belüli kell kifizetni.

A határozatban a kormány felhívta az innovációért és technológiáért felelős minisztert, valamint a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjanak 2020. márciustól a költségtérítés egyenletes ütemű, rendszeres folyósításáról.

HOZZÁSZÓLÁSOK