Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ahogyan az várható volt  35 milliárd forintért nem tolongtak a vevők a KÖKI Terminálért. Az elmúlt hét végén lezárult pályázatra ugyanis nem érkezett érvényes ajánlat. Amint azt Veres-Bocskay Katalin felszámoló a Napi.hu-nak elmondta a központ eladását a várnál nagyobb érdeklődés kisérte hiszen a pályazati anyagot három cég vásárolta meg.

Mivel  ajánlat nem érkezett, a bevásárló központot hamarosan újra meghirdetik - vélhetően alacsonyabb áron. Minimálisan engedhet - a még elfogadható ár a 35 milliárd forint 85 százaléka lehet.

A  főváros legújabb többfunkciós központjának alapterülete 220 ezer négyzetméter, de a hasznos - vagyis bérbe adható terület csak 70 ezer négyzetméter. A  KÖKI Terminál  beruházásából a legjelentősebb részt a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) 27 milliárd forintos hitele jelenti. A központ tulajdonosa az  R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt., amelynek felszámolását végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. végzi.

A stratégiainak minősített központot több mint egy éve üzemelteti a felszámoló. A  kispesti bevásárló központ jó eredménnyel zárhatta a tavalyi évet, hiszen a bevásárlóközpont látogatottsága 11-12 százalékkal nőtt a 2012. év adataihoz képest. Érdekes, hogy a karácsonyi vásárláshoz köthető "csúcshónapokban" (november, december) csak  7-8 százalékos növekedést regisztráltak. 

A KÖKI életében az eddigi legmagasabb látogatószámot  2013. december 20-án mérték, amikor 78 257 fő fordult meg a KÖKI terminálban. A központ megnyitásakor, vagyis  2011 novemberében 86 százalékos volt a töltöttség, amely a felszámolás hírére jelentősen csökkent - tavaly ugyanakkor már ismét 86 százalékra emelkedett a KÖKI Terminál üzleteinek kihasználtsága.