Komoly vagyonok érkezhetnek Magyarországra

Közel 20 százalékos növekedéssel 250 milliárd forintot tett ki 2014 első negyedévének végén az Erste Bank Private Banking üzletágának kezelt vagyona. Ezzel párhuzamosan az átlagos ügyfélvagyon 93 millió forintról 114 millió forintra emelkedett. Az üzletág a jövőben is növekedésre számít, mivel a tartósan alacsony kamatkörnyezet miatt még vonzóbb alternatívát nyújt a befektetőknek a privátbanki szolgáltatás. A növekedés másik motorja emellett a külföldről hazatérő pénzek lehetnek.
Napi.hu, 2014. június 25. szerda, 13:53
Fotó: Napi.hu

A piaci átlagot meghaladó eredményeket ért el egy év alatt az Erste Bank Private Banking üzletága - közölte a társaság. Kállay András, az Erste Private Banking igazgatója az eredményeket ismertetve elmondta: idén március végén 250 milliárd forintos vagyont kezeltek, ami 19 százalékkal haladja meg a 2013. márciusi értéket. A 2250 fős ügyfélszám változatlan maradt, ugyanakkor az egy ügyfélre jutó átlagos vagyon 114 millió forintra emelkedett, ami 21 millió forinttal haladja meg az egy évvel korábbi értéket. Az állomány már több mint 95 százaléka befektetési eszközökben található, a betétek szintje a mindenkori minimumon van.

Az Erste a magyar privátbanki piac élmezőnyében foglal helyet, kezelt vagyon alapján a negyedik legnagyobb szereplőnek számít, fogalmazott Kállay András, aki kiemelte, hogy az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások között egyre népszerűbb a diszkrecionális portfoliókezelés. A hazánkban jelenleg még alacsony penetrációjú szolgáltatásban található már az állomány több mint 12 százaléka, 30 milliárd forint. A diszkrecionális portfoliókezelés egyszerre biztosítja az ügyfelek vagyonának optimális befektetését a különböző eszközkategóriák és régiók között, illetve a rövid távú piaci mozgásokban rejlő lehetőségek kihasználását - fogalmaz a közlemény.

Az Erste privátbanki üzletágánál is elérhető az 5 millió forinttal elindítható Stabilitás Megtakarítási Számla (SMSz), amelynek lényege, hogy a számlán elhelyezett összeg - függetlenül attól, hogy a jövedelem korábbi megszerzéséhez kapcsolódóan az adót megfizették-e - a befizetés időpontjában megszerzett, belföldről származó legális jövedelemnek minősül. Az SMSz konstrukció bevezetése és a tradicionális off-shore banki központokra nehezedő nyomás eredőjeként komoly külföldről érkező vagyontranszferek várhatók a következő időszakban - áll az Erste közleményében.

Kállay András szerint a gazdasági élénkülés megkezdődött, és a jövőben várható fejlődés, valamint a tartósan alacsony kamatkörnyezet miatt növekedhet a lakosság megtakarítási kedve, és ez a privátbanki üzletág bővülésére is jó hatással lehet.

A cikk megjelenését az Erste Bank támogatta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

620829, 2014.06.25 14:20

@666ORDOG666:

Egy nagyon jó ismerősöm tudná elmesélni, hogy mennyire nincs semmiféle IGAZI tanácsadás , amikor túlszámlázták a nemlétező eljárások költségeivel , alig fogadták a megkeresést , persze reklámnak elmegy .

Szívesen hallanék , olvasnék Kállay Andrástól néhány tőkebiztos befektetési lehetőséget , az eladó termék hírdetése, hogy eladó ÁR NÉLKÜL senkit sem érdekel. Hozamok-futamidő....konkrétumok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

666ORDOG666, 2014.06.25 13:57

Hajrá Erste Bank!
Hajrá Magyarország!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html