Komoly változás a magyar Suzukinál

Ryoichi Oura lett a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója, az eddigi vezető, Hisashi Takeuchi az anyavállalat, a Suzuki Motor Corporation (SMC) terméktervezési vezérigazgatójává lép elő. Ryoichi Oura a Magyar Suzuki Zrt. május végi közgyűlése után veszi át hivatalosan a vezérigazgatói posztot.
Napi.hu, 2014. április 30. szerda, 14:05
Fotó: Napi.hu

Hisashi Takeuchi 2007 októberében csatlakozott a Magyar Suzuki Zrt. magyarországi menedzsmentjéhez mint a cég igazgatóságának tagja, vezérigazgató-helyettes. Később első számú vezetőnek nevezték ki. Az anyavállalatnál Hisashi Takeuchi globális terméktervezést irányító vezérigazgatóvá lép elő.

Ryoichi Oura eddig is a Magyar Suzuki Zrt. gyártási területének egyik kulcsszereplője volt, új szerepében kettős pozíciót fog betölteni mint gyártásért felelős vezető és mint a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója.

Ryoichi Oura 1960-ban született. Vegyészmérnöki diplomáját a Yokohamai Egyetem Mérnöki Karán szerezte. Karrierjét 1984-ben kezdte a Suzuki Motor Corporation kötelékében, a festőüzemi gyártástervezésért felelt a cég székhelyén. 1990-ben egy éven keresztül részt vett a dél-koreai festőüzem létrehozásában. Miután egy évtizedet töltött el az MSC székhelyén, egy újabb üzem felállításával és működtetésével bízták meg az Egyesült Államokban, a georgiai Atlantában. Azt követően, hogy négy évet töltött az USA-ban, visszatért az SMC kosai-i üzemébe, hogy a festőüzem vezetéséért feleljen. A Magyar Suzuki esztergomi gyárába 2011-ben került gyártásért felelős vezetőként.

Ryoichi Oura nős, egy gyermek apja. Szabadidejében szeret golfozni.

HOZZÁSZÓLÁSOK