Ettől a hónaptól kezdve futamidő-hosszabbítást és a tőketörlesztési moratórium lehetőségét ajánlja fel telefonon a Raiffeisen Bank azon hitelfelvevőinek, amelyek még nem estek fizetési késedelembe, de törlesztőrészletük már 10 százalékot meghaladó mértékben emelkedett -hosszabbítás, illetve a tőketörlesztési moratórium lehetőségét - jelentette be bank lakossági vezérigazgató-helyettese. Soós Csaba szerint a futamidő-hosszabbítás a személyi hitelek tekintetében maximum 3 év, a jelzálog-hiteleknél 10 év lehet.

A tőkemoratóriumra a személyi hiteleknél nem, csak a jelzálog-hiteleknél van lehetőség, ahol maximum 4 kamatperióduson keresztül időszakonként fél évre kérheti a tőkerész csökkentését az ügyfél. Soós Csaba szerint a bank vizsgálja, hogy hasonló lehetőséget hogyan tudnának felkínálni a kkv-ügyfeleknek.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a bank az elmúlt napokban több megtakarítási termékkel jelent meg. A Raiffeisen Előrekamatozó Betétnél az ügyfél a lekötés elején megkapja a - kamatadóval csökkentett - kamatot, amelyet a betét mellett azonos feltételekkel úgyszintén leköthet. Az akciós, 4 hónapos, 11,5 százalékos betét az új pénzekre érhető el, de a régi betétesek választhatják a 3,4 és 6 hónapos konstrukciót.

A bank Raiffeisen Kamatozó Kötvénye a kétéves futamidő alatt évi 11,50 százalékos kamatot kínál.
A harmadik termék, a Raiffeisen Spektrum Életbiztosítás, amelyet a bank az Aegon Biztosítóval dolgozott ki. A havi minimum 10 ezer forintos, Raiffeisen és Aegon-alapokba fektető unit-linked konstrukcióhoz alapesetben 1 millió forintos balesetbiztosítási fedezet kapcsolódik.

A tájékoztatón kiemelték: betétoldalon 10-12 százalékos növekedést ért el az elmúlt hónapokban a Raiffeisen, október és január vége között közel 100 milliárd forintnyi új betét érkezett a bankba.