Könnyebb lesz Budapestről a Szilícium-völgybe jutni

Egy startupokra szakosodott, szilícium-völgyi ügyvédi iroda Budapestet választotta európai székhelyéül. A White Summers Ügyvédi Iroda idén márciusban nyitja meg kapuit.
Napi.hu, 2014. március 19. szerda, 10:44
Fotó: Stockfresh

Az ügyvédi iroda indította be többek között a magyar Prezi amerikai siker sztoriját, de például a Tesla Motors vagy a HotMail is a cég nevéhez kötődik - olvasható a cég közleményében. A White Summers-nek ezen kívül is számos magyar kapcsolata van: a Völgybe aspiráló hazai startup-ok közül a Webcam Laboratory-t, a PocketGuide-ot és a Distinction-t is ők segítették abban, hogy megvessék a lábukat a Szilícium-völgyben.

A budapesti iroda többek közt abban tud segíteni, hogy az amerikai kalandra vágyó startupok a kezdeti lépéseket - többek között az amerikai cégalapítást, a cég beindítását és jogi ügyeinek intézését, stratégiaalkotást, valamint tőkebevonásra történő felkészítést - itt végezzék.

Az White Summers Ügyvédi Iroda európai központja nem csupán jogi, de üzleti tanácsadást is biztosít azoknak az európai startupoknak, amelyek az amerikai piacra kívánnak kilépni. Sőt további támogatást - például co-working irodát és befektetők közvetítését - is ajánl számukra a Szilícium-völgyben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.03.19 11:21

@bandesz: Itt nem a magyar munkahelyek megteremtéséről, hanem éppen elszipkázásáról van szó.

de ezt sem kell megértenie.

A Hankook ügyben nem elfelejtendő: az ezer főért 18000 millió Ft állami támogatást adtunk. Egy álláshely 18 millióba került.

Vajon hány állást lehetett volna a kkv szektorban teremteni ennyi pénzből?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bandesz, 2014.03.19 11:11

jon a merci +500 munkahelye, Hankook +1000.. ennyi uj mukahelyet Bajnai meg eleteben nem latott!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html