Kormányközeli vállalkozó kezébe kerül a Népszabadság kiadója?

A Fidesz-közeli Duna Aszfalt Kft. valóban megkötötte a szerződést a Mediaworks Zrt. médiavállalat felvásárlásáról - értesült a Népszava.
Napi.hu, 2016. augusztus 30. kedd, 10:15
Fotó: Napi.hu

A kontraktust nem sokkal azt követően írták alá, hogy az ATV múlt pénteken beszámolt a vásárlásról, s a tranzakciót már csak a Duna Aszfalt igazgatótanácsának kell jóváhagynia - írta a lap.

A csatorna információi szerint a Mediaworks egyik menedzserét visszarendelték a szabadságáról az adásvételi szerződés aláírása miatt.

A Mediaworks eddig az osztrák cégcsoport, a Heinrich Pecina tulajdonolta Vienna Capital Partners (VCP) birtokában volt. A Nemzeti Sport, a Népszabadság, a Világgazdaság, női- és gasztromagazinok, digitális médiatermékek, illetve a Pannon Lapok megvásárlásával összesen már több mint 20 megyei újság is a médiavállalat portfóliójába tartozik, mely évente több mint 16 milliárdos forgalmat bonyolít, és 650 munkavállalót foglalkoztat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.08.30 12:26

http://nol.hu/gazdasag/kiadonk-a-mediaworks-kozlemenye-1629749
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2016.08.30 11:24

Na, ez a kamudemokrácia. Nem betiltja az ellenzéki médiumokat, hanem felvásárolja.
Nem diktatúra, mert nem betilt, megszüntet, hanem vásárlással kiűzi.
Érdekes, amikor korábban az AS-M fuzionálni akart a Rinigier-rel, a GVH meg a "médiatanács" húzta a fúziót, ahogy tudta.
Az ellenzéki rádiófrekvencákat elvették.
A TV2-őt Simicska elöl lenyúlhatta Vayna.
Az RTL-t fúrják.
Most meg a balos médiaszimbólum, a Népszabadság is veszélybe került.
A diktatórikus fidesz lenyúlja a Népszabadságot. Gondolom meg is szünteti a Népszabadságot.
De, hogy a népet kihagyja belőle, azt biztosra veszem.. Max Nemzeti Szabadság maradhat belőle.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html