Részben újraindult egy nagy gyár Magyarországon

Az Autoliv cégvezetése e héten húsvétig részlegesen újraindította a termelést, mintegy kétszázan dolgoznak a 2200 munkavállalóból - számolt be a Kisalföld.
Domokos László, 2020. április 9. csütörtök, 11:41
Fotó: Napi.hu

A héten újraindult a biztonsági öveket készítő sopronkövesdi gyárban a termelés. Igaz, most alig dolgoznak kétszázan a 2200 munkavállalóból. Van ugyanis valamennyi megrendelés és ennek volumenéhez igazodik a munkaigény - mondta Marsitsné Horváth Marianna, az Autoliv Vasas Szakszervezet titkára, a munkavédelmi bizottság elnöke a napilapnak.

A szükséges létszámot azokból állították össze, akik közel laknak a gyárhoz és van autójuk. Ugyanis a körülményekre való tekintettel az Autoliv időszakosan nem tart igényt a dolgozók munkába járását biztosító autóbuszokra. Két, illetve három műszakban termel a gyár, szűkített kapacitással, ami húsvétig tart.

Ezzel együtt az irodákban dolgozók egy részét is szabadságra küldték, akiknek a munkájára jelen helyzetben értelemszerűen nincs szükség. Másik részük pedig home office rendszerben dolgozik.

Ugyanakkor a vállalat felmondta a szerződését a munkaerő-kölcsönző cégekkel, s elköszönt a kétszáz kölcsönzött munkavállalótól.

HOZZÁSZÓLÁSOK