Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A koronavírus fertőzés kimutatásának legmegbízhatóbb módja az úgynevezett PCR technológia, mely nem az ellenanyagot, hanem magát a kórokozót, illetve annak genetikai anyagát mutatja ki a szervezetben, akár már néhány nappal a fertőzés után.

Nemcsak a májusban tetőzött járvány kordában tartása, hanem a várható következő hullám kezeléséhez is fontos, hogy minél korábban ki lehessen szűrni a még tünetmentes, ám már fertőző vírushordozókat, hiszen így lehet időben lokalizálni és megfékezni a továbbfertőzéseket és ezáltal az újabb gócpontok kialakulását. A fertőzés korai szakaszában már biztos eredményt produkáló PCR berendezések, ezért fontos fegyverei lehetnek avírus elleni harcnak - írták az üzletember közleményében.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet jelenleg a gyermekellátás területén kijelölt járványkórházként működik, ahogy Nagy Anikó főigazgató főorvos elmondta, március 20. óta fogadja és ellátja a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, kórházi felvételt igénylő gyermekeket.

Az április elején beszerzett új berendezés képes a nukleinsavakat kivonni többféle mintából - így légúti mintatípusokból is - ez az izolált RNS szükséges a további, PCR alapú vizsgálatok elvégzéséhez. Ez az eszköz tehát lehetővé teszi, hogy a koronavírus teszteket helyben, rövid idő alatt végezzék el.

A PCR vizsgálat elvégzéséhez persze nem elég a nagy értékű berendezés, laboratóriumi körülmények és virológiai diagnosztikai szaktudással rendelkező szakemberek is szükségesek a vizsgálatok azonnali, biztonságos elvégzéséhez. A Heim Pál kórházban megvan a megfelelő tudás és sok kisgyermek várja a gyógyulást, ezért döntött úgy Albrecht Ottó, hogy a 12 millió forint értékű eszközt ennek az intézetnek a részére adományozza.

A számos egészségügyi, egészségipari, orvosbiológiai befektetést támogató kockázati befektető március végén döntött a nagy értékű támogatásról - írták a közleményben.