Az álláskeresésben segítenek a most munka nélkül maradtaknak

A koronavírus-járvány következtében munka nélkül maradtaknak kíván álláslehetőséget kínálni egy új magánkezdeményezés, amelynek keretében egyúttal keresik azokat a vállalatokat és intézményeket is, amelyeknél azonnali munkaerőre van szükség.
Domokos Erika, 2020. március 23. hétfő, 16:24
Fotó: Pixabay

A Friends Club Hungary Kft rendezvényszervező cég tulajdonosai elindítottak egy társadalmi célú mozgalmat és kidolgoztak egy lehetséges megoldást a munkavállalók segítésére. A válságtervük kidolgozása mellett fogtak bele egy másokat is megsegítő projektbe: a B tervbe - írta a cég a közleményében. Ennek célja, hogy segítsenek a rendezvény, konferencia, vendéglátás, szórakoztatás és turisztikai szektorban hirtelen munka nélkül maradtaknak, és segítsenek a munkaerőhiányban lévő intézményeknek, vállalatoknak és szervezeteknek is.

Elsőként a Magyar Honvédséggel jött létre egy együttműködés, és általuk a mozgalom szervezői fel tudták ajánlani az első munkahelyet a bajba jutottak számára - írták a közleményükben. Azóta több vállalat is csatlakozott vagy érdeklődik a mozgalom iránt - akiknek árufeltöltésben, ételkiszállításban kellhet segítség -, azaz készen áll fogadni munkavállalókat és számukra munkahelyet biztosítani.

A cég tájékoztatása szerint jelenleg 5708 munkára jelentkező van a rendszerben, és 150 munkaadó cég/intézmény, ezen belül mintegy 3000 munkalehetőség. (Többek közt munkaerőt keres a Magyar Posta, a Magyar Honvédség, a Büntetés-végrehajtási Intézet, a Budapesti Közlekedési Központ, az Auchan, a Spar, a DHL, a NetPincér, a Sodexo, a Vodafone, Kométa, a 24 H Futár és a City Bank.)

Az munkavállalók és munkaadók itt jelentkezhetnek,valamint a kezdeményezés Facebook-oldalán kaphatnak bőven információt a munkaerő-közvetítésről.

HOZZÁSZÓLÁSOK