Egyre drasztikusabb intézkedések lépnek életbe az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében: az ország bizonyos részein az olyan nélkülözhetetlen boltokban mint például az élelmiszeráruházak megtiltják, hogy ott nem létfontosságú termékeket, azaz például ruhákat vagy elektronikai kütyüket áruljanak - írja a Business Insider.

Vége a nézelődésnek

Az Egyesült Államok több városában az élelmiszert vagy éppen gyógyszereket is árusító boltokat - Vermontban például a legnagyobb boltláncok közé tartozó Walmartot, a Costcót és a Targetet - arra kérték, kerítsék el azokat a részeket, ahol nem a nélkülözhetetlen termékek vannak vagy szedjék le azokat a polcokról. (A nem létfontosságú termékeket az online áruházakból továbbra is meg lehet rendelni.)

A szóban forgó boltláncok üzletei ugyanis nagy alapterületűek, széles termékpalettával, ezért rengeteg vásárló veszi célba azokat. Márpedig a sok vásárló jelentősen növeli a vírus terjedésének kockázatát.

Indiana államban, Howard megyében hasonló rendelkezéseket vezettek be: itt több üzlet is panaszkodott, hogy be kellett zárniuk, mivel nem nélkülözhetetlen termékeket árulnak, holott a nagyobb áruházakban ugyanúgy meg lehet venni ezeket a termékeket, mégis nyitva lehetnek. Bolti eladók pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy sokszor a vevő csak nézelődni jöttek be, mert unatkoztak otthon. Így azonban torlódást okoztak az üzletekben és veszélyeztették az ott dolgozók egészségét.