Az Audi Hungaria Zrt. hivatalos válasza szerint a teszt eredménye június 27-én vált ismertté.

Tudomásunk szerint munkatársunk tünet- és panaszmentes, jelenleg a hatóság által elrendelt otthoni karanténban van. A kontaktkutatást a hatóság a járványügyi eljárásrendnek megfelelően elvégezte. A járványügyi hatóság hivatalból karantént további munkatársaknak nem tartott szükségesnek. Nincs tudomásunk más fertőzött kollégáról" - írta a cég a portálnak.

A járműgyártásban mintegy kétezer ember kezdett el dolgozni első lépésben, a vállalatnál mintegy ötezren álltak már munkába a 12 ezer 800 munkavállalóból - közölte április 28-án a cég.

Az Audi a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt kialakult nemzetközi helyzet és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanság miatt március 23-án állította le a termelést Magyarországon. A motorgyárban április 14-én indult újra a termelés a hathengeres benzines motorok gyártásával, amelyhez az április 20-i héten egy hathengeres és egy négyhengeres motorgyártó sor is csatlakozott. A járműszereldében műszakonként akkor mintegy kétszázötven autót gyártottak.