Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ingyenes, 2 millió forintos életbiztosítást kapnak az egészségügyi dolgozók a Generalitól - közölte a biztosító. A cég mostani ingyenes szolgáltatásával a frontvonalban harcolókat támogatja, így azon ügyfeleinek, akik igazolható módon a magyar állami egészségügyi rendszerben, a koronavírus fertőzött betegek ellátásában tevékenyen részt vesznek, ingyenes biztosítási fedezetet nyújt koronavírus fertőzés esetére.

"Május 1-jétől július 31-ig minden olyan ügyfelünknek (Generali Biztosító Zrt. és Genertel Biztosító Zrt.), akik a magyar állami egészségügyi rendszerben egészségügyi foglalkozást végeznek, és igazolható módon tevékenyen részt vesznek a koronavírus fertőzött betegek ellátásában, ingyenes biztosítási fedezetet nyújtunk koronavírus fertőzés esetére. Az ingyenes biztosítási fedezetben két szolgáltatás érhető el: kórházi napi és haláleseti térítés. A szolgáltatás azon ügyfelekre vonatkozik, akik 2020. május 1-jén és a biztosítási esemény időpontjában élő szerződéssel rendelkeznek, azaz a május 1-je után kötött szerződésekre nem érvényes" - mondta Schaub Erika, a Generali személybiztosításokért felelős igazgatósági tagja.

Kórházi napi térítés esetén, ha a biztosított a kórház fertőző betegek részére kijelölt részlegébe kerül, akkor az ott töltött kórházi napokra, de maximum 14 kórházban töltött napra jár a napi biztosítási összeg (10 000 forint/nap). A térítés teljes mértékét úgy kell meghatározni, hogy a kórházi ápolási napok számát meg kell szorozni a biztosítási összeggel. Az intenzív osztályon történő ellátás napjaira a biztosítási összeg 200 százalékát (20 000 forint/nap) téríti meg a biztosító. Haláleseti térítés estén a szolgáltatási összeg 2 000 000 forint.