Az Aldi sztárja is beszáll a koronavírus elleni harcba

Különleges módon tiszteleg az egészségügyi dolgozók előtt a brit Aldi: a boltlánc a vásárlók kedvencét hívta segítségül ehhez. Kevin, a nagy népszerűségnek örvendő figura rendszeres szereplője az Aldi hirdetéseinek, most pedig jótékony céllal kerülnek árverésre az orvosnak és ápolónak öltöztetett, limitált kiadású plüss figurák.
Csernátony Csaba, 2020. április 25. szombat, 06:55
Fotó: Aldi

Az Aldi limitált kiadású, jótékony célú plüss répafigurával szeretne pénzt gyűjteni több jótékonysági szervezetnek - írja a brit Metro.

A Kevin névre hallgató figura az Aldi karácsonyi kampányainak 2016 óta visszatérő sztárja. Most 400 darab doktornak és ápolónak öltözött plüss Kevin, valamint a női megfelelője, a doktornőnek és ápolónőnek öltöztetett Katie kerül kalapács alá egy jótékonysági aukció keretében. A játékokkal a boltlánc a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozói és a vírus elleni védekezésben résztvevők előtt tiszteleg.

A virtuális licit a játékokra 1,11 fontról azaz 453 forintról indul az Ebay-en, a bevétellel pedig az egészségügyi rendszert segítő NHS Charities Togethert és a Teenage Cancer Trust jótékonysági szervezet munkáját támogatják. Ellie Orton, az NHS Charities Together vezetője szerint az adományokkal az egészségügyi dolgozók, a betegek és az önkéntesek jólétét segítik majd.

Kevin, a szupersztár

A Buksza (a Napi.hu szerkesztőségi blogja) korábban már beszámolt róla, hogy az Aldi plüss figurája igazi szupersztár.

A brit üzletlánc tavaly például 2 millió darab répás játékkal és egyéb termékkel készült a karácsonyi rohamra a boltokban, de még így is korlátozásokat kellett bevezetni: fejenként maximum két darab plüssfigurával távozhatott egy-egy vásárló.

HOZZÁSZÓLÁSOK