Leállás esetén alapbért fizet a nagy vasútipari beszállító

A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. folyamatos vevői megrendelések és alapanyagellátottság mellett a vírushelyzethez igazított munkarenddel folytatja a gyártást - adta hírül a cég.
Szász Péter, 2020. március 25. szerda, 10:39
Fotó: Napi.hu

A vállalat jelenleg nem tervez leépítést, minden munkatársára, minden foglalkoztatási formában számít. Egy nem tervezett, de kényszerű leállás esetén is biztosítja munkavállalóinak az alapbért. A műszakban dolgozók időbeli beosztását változatlan juttatások mellett módosította a vezetőség annak érdekében, hogy a személyes kontaktok számát a minimálisra csökkentse, és biztosítani tudja a műszakok közötti fertőtlenítést. Otthonról végezheti a munkáját minden kolléga, akinek a fizikai jelenléte nem szükséges az üzemszerű működéshez.

A vállalat vezetése szerint az ellátási lánc működik, fizetőképességüket sem veszélyezteti semmi.

A Knorr-Bremse vasúti szerelvény- és haszongépjármű-fékrendszergyártó 2019-ban 6 milliárd eurót meghaladó árbevételt ért el. A vállalat 30 országban 27 000 munkatársat foglalkoztat.

A cégnek két magyarországi üzeme van: Budapest a vasúti fékrendszerek tervezésének és gyártásának a központja, míg Kecskeméten a haszongépjárművek számára készülnek fékrendszerek. A Knorr-Bremse Rail Systems Budapestnél 1800 munkavállaló - köztük 400 mérnök - dolgozik.

HOZZÁSZÓLÁSOK