Csaknem kétmilliárdért fertőtleníttet a MÁV

A komlóskai székhelyű B+N Referencia Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. végezheti a koronavírus miatt szükségessé vált fertőtlenítést a MÁV teljes területén, nettó 1 milliárd 920 millió forintért.
Németh Géza, 2020. április 7. kedd, 10:55
Fotó: Napi.hu

A rendkívüli sürgősség miatt, közzététel nélkül odaítélt szerződést a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. és a MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt. kötötte a B+N Referencia Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.-vel. A szerződés az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg.

A feladat két részből áll. Az első a belső utasforgalmi és üzemi területek fertőtlenítését, míg a második rész fertőtlenítő permetezést, felmosását, ózonos fertőtlenítést, valamint 18 ezer folyékony szappantartót és azok feltöltését tartalmazza.

A Céginfo.hu adatai szerint a szállító cég 2011-ben alakult, a jegyzett tőkéje 2,2 milliárd forint. Egyedüli részvényese Kis-Szölgyémi Ferenc. A 2018-as évet 23 milliárd 276 millió forint nettó árbevétel mellett 2 milliárd 159 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta.

Idén februárban írtunk arról, hogy a MÁV épületeit három évig (plusz egy év opcióval), a B+N Referencia Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. takaríthatja, nettó 19 milliárd 408 millió forintért.

HOZZÁSZÓLÁSOK