Április 21-től, kizárólag írásbeli megkeresést követően, a hazai önkormányzatok hivatalos személyei számára teszi elérhetővé speciális szolgáltatását egy magyar tanácsadó cég.

Az önkormányzatok számára most különösen fontos, hogy minden, a koronavírus által veszélyeztetett, esetleg rászoruló idősek által lakott háztartást elérjenek, és fel tudják ajánlani a szociális segítséget - mondta Gamplett Gábor, a Helix Consulting Kft. ügyvezetője.

Tanácsadási szolgáltatásaink része, hogy ügyfeleinket támogatjuk egy-egy üzleti tevékenység helyszínének optimalizálásában, amihez természetszerűen hozzátartozik egy-egy környék és a feltételezhetően ott élő háztartások összetételének ismerete és természetesen geoinformatikai adatok megjelenítése is - tette hozzá a cégvezető.

A térinformatikai szolgáltatás egyrészt kontrollként szolgálhat a hivatal dolgozói számára, hogy a jelenleg használt listáikon valóban minden, potenciálisan rászoruló személy, szerepel-e. Másrészt, mivel a - feltételezhetően veszélyeztetett - háztartásokat térképen is ábrázolták, a megoldás segíthet az ellátási logisztika, a szociális munkások útvonalának tervezésében, nyilvántartásában is.

Az adatbázishoz nevek nem tartoznak. Az adatokhoz az önkormányzatok szerződést követően, elektronikus formában férnek majd hozzá.