Koronavírus: így tesztelnek a magyar munkaadók

Több mint százezer koronavírus-tesztet végeztettek el a hazai multik eddig, az összesen 339 ezer embert foglalkoztató kereskedőcégek viszont az óvintézkedések betartására koncentrálnak a folyamatos szűrés helyett - írja a Világgazdaság.
Szepesi Anita, 2020. október 8. csütörtök, 13:07
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Mol május végéig 11 ezer, szeptember eleje óta újabb hétezer, október végéig pedig még 11,5 ezer PCR-szűrést végeznek. A gyorstesztek száma is meghaladta a 11 ezret - olvasható a napilap összeállításában.

Az OTP Banknál már a járvány kitörésekor beszerezték a megfelelő védő- és tesztelési eszközöket, több tízezer tesztet végeztek el, és ezt a második hullámban is intenzíven folytatják.

Több száz alkalmazottját tesztelte a Richter Gedeon Nyrt., a cégnél működő operatív törzs naponta monitorozza a járványhelyzetet, és az eredmények alapján rendszeresen készít javaslatot az ügyvezetésnek.

A Budapest Airport Zrt.-nél márciusban bevezetett szigorú óvintézkedések részeként indokolt esetben végeznek PCR-tesztet.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) tagvállalatainál a 339 ezer fős alkalmazotti gárdát lehetetlen lenne rendszeresen és folyamatosan tesztelni.

HOZZÁSZÓLÁSOK