Megbabrálták az árakat, ezt kapták cserébe

Az Amazon szokatlan keménységgel lépett fel azokkal a portálját használó eladókkal szemben, akik a koronavírus-járványt kihasználva az áraik emelésével nagy pénzt akartak kaszálni.
Komócsin Sándor, 2020. március 24. kedd, 12:45
Fotó: Reuters

Az Amazon több mint 3900 eladófiókot törölt az online áruházából, miután megsértették a vállalat fair árakra vonatkozó szabályait - jelentette a USA Today. A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos félelmek március elején erősödtek fel az Egyesült Államokban, amelynek nyomán megjelentek azok a spekulánsok, akik extraprofitot akartak elérni áruik drágításával.

A cég az eladói fiókok eltávolításával egyidejűleg, több mint félmillió terméket törölt a képernyőiről, mivel "koronavírusárat" szabtak értük. Hiába jelezte ugyanis az Amazon, hogy vasszigorral fog fellépni az ármanipulátorokkal szemben, nem pusztán harmadik felek, hanem közvetlen értékesítők is feltolták az áraikat.

Az amerikai Public Interest Research Group vizsgálata szerint az járvánnyal kapcsolatos aggodalom erősödésére reagálva március elején az Amazonon elérhető minden hatodik termék 50 százalékkal drágul a 90 napos átlagához képest.

HOZZÁSZÓLÁSOK