Koronavírus: átszervezés a Magyar Suzukinál

A Magyar Suzuki Zrt.-nél is operatív törzs alakult, amely hétfőn már jelentős változásról értesítette a vállalat munkavállalóit, így többek közt Szlovákiából nem indítottak dolgozói buszjáratot, a gyakornokok és a 60 év felettiek nem állhattak munkába - derül ki az infoesztergom.hu-hoz eljutott dolgozóknak írt tájékoztatóból.
Domokos Erika, 2020. március 17. kedd, 11:43
Fotó: Napi.hu

A hétfői munkavégzésre vonatkozó belső levelet az Infoesztergom.hu tette közzé, amit az Index.hu is idézett. Az esztergomi autóipari vállalat a munkaátszervezésről megjelent hírre eddig még nem reagált.

Az esztergomi portál a belső levélre hivatkozva azt írta, hogy a Magyar Suzukinál is operatív törzs alakult, amely azon dolgozik, hogy a munkatársak egészségének védelmében minden szükséges intézkedést meghozzon, valamint a gazdasági veszteségeket minimalizálja.

Az operatív törzs hétfőn azt írta a dolgozóknak, hogy Szlovákiából nem indítanak buszjáratokat, a délutános műszakot törölték. Budapestről sem indultak buszok, csak azok állhattak munkába, akik saját gépjárművel járnak dolgozni. A gyakornokok munkavégzését felfüggesztették, és a 60 év felettiek az egészségük megóvása érdekében szintén nem állhattak munkába. A munkaidővel és egyéb munkaügyi nyilvántartásokkal kapcsolatban később tudunk tájékoztatást nyújtani - írta a dolgozóknak a Magyar Suzuki operatív törzse.

Más autógyártók is léptek a koronavírus-járvány miatt: a világ legnagyobb autógyártója, a Volkswagen kedden jelentette be, hogy legalább két hétre leállítja a legtöbb európai üzemét.

HOZZÁSZÓLÁSOK