A fővárosi operatív törzs ülése után Karácsony Gergely a Facebook-oldalán élőben közvetített videóban azt mondta: úgy tűnik van fogadókészség a plázák parkolóinak átmeneti ingyenes használatba adására. A VIII. kerületi önkormányzat meg is tudott már erről állapodni az egyik bevásárlóközponttal.

Sokan jelezték, hogy indokoltnak tartanák a parkolási díjak elengedését, de a közterületi parkolási helyzet nem lett könnyebb a forgalom megváltozásával, mivel a belvárosi parkolóhelyek nagy többségét továbbra is a helyben lakók használják. A belvárosban kis túlzással kétszer annyi ingyenes parkolási engedély van kiadva a lakóknak, mint amennyi a parkolóhely - mondta.

Ha mindenki számára ingyenessé tennék a közterületi parkolást az nem oldaná meg a problémákat. Ugyanakkor dolgoznak azon, hogy megkönnyítsék az egészségügyi dolgozók parkolását, az ezzel kapcsolatos igényeket el is kezdték felmérni.

A fővárosi önkormányzatnál, annak cégeinél és intézményeinél dolgozók megkapják a már korábban jóváhagyott béremeléseket - tette hozzá.

A fővárosi önkormányzat cégei, intézményei és a kerületek által működtetett alap- és járóbeteg ellátásban nem állnak "túl jól" a védőfelszerelésekkel. Az ügyben várják a kormány együttműködését. A fővárosi önkormányzat rendelkezik azokkal a forrásokkal, hogy biztosítsák a szükséges védőfelszereléseket, de egyszerűen nem jutnak hozzá azokhoz.

A főpolgármester elmondta azt is, hogy nagyon jelentős mértékben csökkent a tömegközlekedés használók aránya, és zökkenőmentesen állt át a közösségi közlekedés a nyári menetrendre. Továbbá kérte az utazókat, jelezzék, ha valamelyik járat esetében zsúfoltságot éreznek.