Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A járványhelyzetre és a kijárási korlátozásra való tekintettel a nyugdíjasok, mint veszélyeztett korúak védelme érdekében 2020. április 1-től visszavonásig a kézhezvételt megkönnyítő kézbesítési megoldásokat vezet be a Magyar Posta nyugdíjasok számára valamennyi utalványtípust érintően. A változás szerint amennyiben az utalvány címzettje nyugdíjas és személyesen nem kívánja átvenni az utalvány összegét, élhet az egyszerűsített meghatalmazás lehetőségével, és megbízhatja a pénz átvételére akár a szomszédot vagy mást, aki iránt bizalommal van. A meghatalmazás egyszeri alkalomra szól - írja közleményében a Magyar Posta.

Azért, hogy ha a nyugdíjast nem találják otthon, akkor eseti egyszerűsített meghatalmazás nyomtatványt hagynak ott a számára, hogy az idős embernek ne kelljen magának elmennie a fiókba. Az értesítésen a Posta feltünteti annak a postahelynek a telefonszámát, ahol telefonon kérhető az ismételt kézbesítés, melynek külön díja ez esetben nincs. Az ismételt kézbesítéskor a címzett vagy az eseti meghatalmazott átveheti az összeget.

Az eddigi is 18:00-ig nyitva lévő postákat továbbra sem zárják be. Budapesten három posta - a Budapest 62, VI. kerület Teréz krt. 51., a Budapest 72 VIII. kerület Baross tér 11/c, valamint a Budapest 112, XI. kerület Fehérvári út 9-11., - 20 óráig várja az ügyfeleket.