Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Belán Miklós szállodaigazgató szerint a döntés április végéig 435 foglalást és 1025 vendéget érint.

A szálloda a közleményben emlékeztet, hogy a Royal Club Hotel Visegrád vezette be elsőként, hogy nem fogad külföldi lakcímmel rendelkező utazókat a belföldi vendégek védelmében.

A kialakult helyzetre való tekintettel azonban szélsőségesebb lépést tartott indokoltnak a vezetőség: a járványügyre való tekintettel 2020. március 16-án átmenetileg bezár a Royal Club Hotel Visegrád.

A befoglalt vendégeket tájékoztatják a kialakult helyzetről és arról, hogy elsősorban az ő védelmük miatt függesztjük fel a szolgáltatást - mondta Belán Miklós.

Új vendégeket hétfőtől nem fogadunk és a bent lévő vendégeket megkérjük, hogy amennyiben meg tudják oldani még hétfőn hagyják el a szálláshelyet

- tette hozzá a Royal Club Hotel igazgatója.

A vezetőség azért döntött a bezárás mellett, mert a koronavírus gyors terjedése miatt nem tartják etikusnak az utazásra való buzdítást. A turisztikai szakma szereplőinek Belán azt javasolja, hogy minél előbb fejezzék be az utazásra szorgalmazást és a gazdasági érdekek helyett az emberéletek védelmét helyezzék előtérbe. A budapesti szállodáknak pedig azt javasolja, hogy működjenek közre az egészségügyi helyzetben és ajánlják fel a szállodai szobáikat elkülönítésre.

A turisztikai munkaerőpiacon országosan több ezer takarítónő és karbantartó van, a szállodaigazgató úgy véli, érdemes lenne igénybe venni a segítségüket az egészségügyi intézkedésekben. Közintézmények, kórházak és iskolák fertőtlenítésében és karbantartási munkálataiban nyújthatnának segítséget az időszak alatt.

Ami a visegrádi szálloda személyzetét illeti, ügyeleti rendszert vezetnek be és a teljes személyzetnek két hét otthoni pihenőt adnak. A szabadságolás két hete után, amennyiben a dolgozók jó egészséget mutatnak és nem vezetnek be szigorító intézkedéseket folytatják a foglalkoztatást.

A szálloda közleménye szerint a Royal Club Hotel Visegrád legközelebb a járványügyi helyzet után nyitja meg kapuit, ahol a jelenlegi színvonallal és a jelenlegi munkatársakkal kívánja fogadni vendégeit. Ehhez azonban segítséget kér törzsvendégeitől és azoktól, akik egyetértenek a lépéssel: a szálloda értékutalvány vásárlási lehetőséget vezet be. A befolyt összegből szeretnék fedezni a munkavállalók jövedelmét és számítanak az állam segítségére is.