A Mol be akart zárni több kutat a járvány miatt, de mégsem teszi

Bár a járványhelyzet miatt a Mol korábban 28 kút bezárását tervezte, most úgy döntött, mégsem csukja be azokat.
Csernátony Csaba, 2020. május 20. szerda, 16:05
Fotó: Getty Images

A járványhelyzet miatt jelentősen csökkent március óta a benzinkutak, így a Mol-kutak forgalma, az olajcégnél például 30-40 százalékkal csökkentek az üzemanyag-eladások.

A társaság még május legelején közölte, hogy a járványhelyzet miatti korlázotások miatt az összesen 468 magyarországi töltőállomásának negyedénél lerövidítette a nyitvatartási időt, további 28 kutat pedig a hónap végén ideiglenesen bezár, erre azonban mégsem kerül sor.

Szerdán Orosz András, a Mol kiskereskedelmi igazgatója a Napi.hu-val közölte:

Az utóbbi időben jelentős javulást látunk. A vállalatcsoport mintegy 2 ezer töltőállomása régiószerte továbbra is nyitva tart. Magyarországon továbbra is zavartalanul üzemel mind a 468 töltőállomás, és nem lesznek átmeneti bezárások sem.

A Mol egyúttal közölte: Csehországban 29 helyen, Szerbiában 26, Szlovákiában-Szlovéniában pedig 1-1 helyszínen nyílnak meg újra a töltőállomások. A csökkentett nyitvatartásról pedig Boszniában 33 töltőállomásunk tér vissza a rendes kerékvágásba.

A társaság egységeiben továbbra is érvényben maradnak a korábbi óvintézkedések. Ez a gyakorlatban többek között azt jelenti,. hogy a cég munkatársai a korábbinál gyakrabban takarítják a kutakat, különösen a mosdókban és az étkezőhelyiségekben. Emellett a töltőpisztolyokat rendszeresen tisztítják és kérésre kesztyűt adnak az autósoknak. A kávét csak papírpohárban adják, a pékáruk pedig csak csomagolva kaphatóak.

HOZZÁSZÓLÁSOK