Koronavírus: mától tovább szigorít a Volánbusz

Hétfőtől kötelező a szájmaszk viselése a Volánbusz járművein, és az első ajtón kell felszállni azokra a járatokra, amelyek nem érintik Pest megyét és Budapestet - közölte a busztársaság hétfőn az MTI-vel.
Domokos László, 2020. május 11. hétfő, 10:10
Fotó: Getty Images

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszában, a május 11-i üzemkezdettől jelentős változások lépnek életbe a közlekedési társaság járatain - olvasható a cég közleményében.

Az autóbusz-állomások nyitott részein a másfél méteres védőtávolság betartása - a járványügyi szabályozással összhangban - kötelező, a szájat és az orrot eltakaró eszköz viselése ajánlott.

A fővárost és Pest megyét nem érintő járatok esetében visszaáll az első ajtós felszállási rend, és szigorú óvintézkedések betartása mellett ismét lehet a járművezetőtől menetjegyet, bérletet vásárolni. E célból a buszon egyszerre egy utas tartózkodhat, a jegyet vagy bérletet váltani kívánó többi utazónak a peronon kell várakoznia a másfél méteres védőtávolság betartásával.

Az utasok érvényes menetjegyüket vagy bérletüket felszálláskor kötelesek bemutatni a buszvezetőnek. Ezeken a járatokon nem állítanak fel a járművezetőt lhatároló kordont, helyette az első üléssorokat zárják le, azokon nem lehet utazni.

HOZZÁSZÓLÁSOK