Hétfőtől megszűnik az őrület a Nagykörúton

Szeptember 2-tól újra a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos - közölte honlapján a BKK.
Szepesi Anita, 2019. augusztus 31. szombat, 09:44
Fotó: Napi.hu

Ezen a hétvégén véget ér a nagykörúti 4-es és 6-os villamos vonalán zajló nyári vágányfelújítás, és az iskolai tanév kezdetétől, szeptember 2-tól, hétfőtől újra a teljes vonalon, a Széll Kálmán tér és a dél-budai végállomások között járnak a Combinók.

A nyári iskolai szünetben a BKV a Széna tér és a Margit utca, továbbá a Práter utca és a Goldmann György tér között, összesen közel 2 kilométeres szakaszon újította fel idén a villamosvonalat.

A közlemény szerint az idei nyári felújításban érintett szakaszok többségében 2010 előtt - van, ahol közel 20 éve - végeztek utoljára nagyfelújítást, ezért most a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélték a nagy terhelésű járművek sűrű követése miatt elhasználódott sínpályát. Ennek köszönhetően a jövőben szükséges beavatkozások gyorsabban elvégezhetők lesznek.

A Margit körút Széna tér és Margit utca közötti szakaszán több mint 800 méter hosszon építették át szakaszosan mindkét villamosvágányt, a Práter utca és a Goldmann György tér között pedig mintegy 1000 méteren cserélték a kétvágányú villamos vasúti pályát, a kitérőket, továbbá a Petőfi hídon 500 méter hosszon cserélték ki a síneket és a dilatációs szerkezeteket is.

Kisebb, villamos- és utasforgalmat nem zavaró utómunkák még várhatók szeptember hónapban - írja a BKK:

HOZZÁSZÓLÁSOK