Kósa Lajos édesanyja lemond a százmilliós támogatásról

Kósa Lajos anyjának sertéstelepe, a Méker Kft. 2017-ben 123 millió forint pályázati pénzt nyert el, de mégis lemond a támogatásról.
Szabó Dániel, 2019. február 19. kedd, 15:14
Fotó: MTI Fotó

Egy évvel az után, hogy a Méker Kft. nyert a pályázaton, a cég vezetői úgy döntöttek, hogy lemondanak a támogatásról - tudta meg a hvg.hu Szilágyi Gábortól, a vállalat ügyvezetőjétől. A tét 123 millió forint volt, amelyet végül nem kér a cég, és ezt jelezték is az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap felé.

A Méker eredetileg arra pályázott, hogy 251 millió forintból korszerűsítse sertéstelepét. A pályázat szabályai szerint a támogatás összege legfeljebb a beruházás teljes árának felét jelentheti, vagyis a 123 millió forint kimondottan jó arányt jelentett volna. Viszont a vállalat a sertéspestis európai terjedése miatt nem biztos benne, hogy belevág a fejlesztésbe.

"Érdekesség, hogy tavaly nyár végén törzstőkéjét háromról 93 millió forintra emelt cég a sertéstenyésztéstől távolabb álló járműveket is lízingel, köztük egy K1600-as típusú BMW motorkerékpárt. A legalább hétmilliót, extrákkal együtt 9 milliót erő motor épp olyan, mint amilyennel Kósa Lajos a tavaly szeptemberi kihelyezett frakcióülésen megjelent Velencén" - hívja a figyelmet a portál, amely felidézi, hogy az Opten adatai szerint most három résztulajdonosa van: Kósa Lajosné, valamint egy harmincas éveiben járó testvérpár, Szilágyi Gábor és Szilágyi Balázs.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.02.19 16:23

Sikerült!
Megállítottuk Brüsszelt!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html