Fél éve alapított céget Kósa testvére, már félmilliárd forint állami hitelt kapott

Egyre aktívabb Kósa Lajos fideszes képviselő, egykori miniszter családja az üzleti életben: miután édesanyja belevágott a sertéstelep-üzemeltetésbe, majd kiszállt belőle, most a 83 éves nő és annak másik gyereke a gabonatermesztésben próbálta ki magát.
Szabó Dániel, 2019. július 9. kedd, 09:12
Fotó: MTI Fotó

Bár csupán fél éve működik a Kósa Lajos testvére részvételével alapított Bászna Gabona Kft., a társaság máris 500 millió forint állami hitelhez jutott, hogy megvalósítson egy mátészalkai nagyberuházást - tudta meg a 24.hu, amely szerint Kósa Karolina Éva, a fideszes képviselő testvére, valamint édesanyja közösen alapították a társaságot 5 millió forint törzstőkével.

A gabonatermesztő társaságnak ezenkívül ugyanaz a mátészalkai vállalkozó testvérpár is a tulajdonosa, mint annak a sertéstenyésztő cégnek, amely korábban 123 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert egy sertéstelepek korszerűsítését támogató pályázaton. Ebből már kiszállt az egykori miniszter édesanyja, ahogy a Bászna Gabonából is.

A hitelt a száz 100 százalékig állami tulajdonban lévő Magyar Fejlesztési Bank tulajdonolta Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt. nyújtotta arra, hogy Mátészalka határában egy közel 41 ezer négyzetméteres területen terménykezelő és -szárító rendszert építsenek fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK