Megújul Kőszeg helyi közlekedése

A Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft., valamint az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt. tervezheti Kőszeg közösségi közlekedésének fejlesztését, nettó 115,8 millió forintért.
Németh Géza, 2020. augusztus 7. péntek, 09:20
Fotó: Napi.hu

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyerteseknek Kőszeg város intermodális csomópontját kell megtervezniük, amely - a GYSEV Zrt. vasútfejlesztési projektjében - megvalósítani tervezett közös (vasúti-autóbusz) állomást jelenti.

A közös (vasúti-autóbusz) peront további négy busz részére kell meghosszabbítani. Így a peronon két helyközi leszállást biztosító buszállás, négy helyközi felszállóhely és két helyi midibusz állás kap helyet.

A közös peronon várótermet, vagy fedett várakozóhelyet kell kialakítani. A buszkihajtó útvonaltól északra autóbusz parkolóhelyek lesznek, négy a helyközi menetrend szerinti és hat a turista buszok számára. Az állomás épületének közvetlen közelében lesz egy 50 autót befogadó P+R parkoló, továbbá két mozgássérült és két taxi parkoló is.

A nyertesekkel július 27-én kötött szerződést a NIF.

HOZZÁSZÓLÁSOK