Négymilliárddal drágul a szegedi katolikus stadion

A Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásában megvalósuló 8 ezer fős stadion felépítését eredetileg 9 milliárd 399 millió forintért vállalta a Market Építő Zrt. Ez az összeg, az opciók lehívásával, 13 milliárd 420 millió forintra emelkedett.
Németh Géza, 2019. augusztus 5. hétfő, 14:31
Fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor

A nyílt tender vállalási összegének módosítását az ajánlatkérő Szeged-Csanádi Egyházmegye közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A projekt hivatalos neve: "Szegedi Ifjúsági Centrum és kiegészítő projektelemek" tervezése és kivitelezése. Valójában egy nettó 4 ezer négyzetméteres és 8 ezer főt befogadó stadionról van szó.

Egy korábbi módosításról idén februárban adott hírt a Napi.hu, akkor 800 millióval került többe a stadion építése. A mostani módosítás a nem részletezett opciók lehívásával indokolja a drágulást, továbbá azzal, hogy a kivitelezőnek meg kell szereznie a LEED "Silver" minősítésű energetikai tanúsítványt.
HOZZÁSZÓLÁSOK
 

znojmo, 2019.08.05 16:48

Nem hiszek a szememnek, egyháznak stadion? Egy kanyi vasat sem nekik, foglalkozzanak a lelkekkel ez az ő dolguk!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lordofearth, 2019.08.05 14:37

A vallás a lelki szegények utolsó menedékhelye....miért kell nekik stadion??? Nem kellett volna a Vatikánhoz fordulni, hogy adjanak nekik egyet? Ez az Orbán tuti nem normális, de kiváló lopótök.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html