Gyanús közbeszerzések a budai kerületekben

A hegyvidéki és a budavári önkormányzattól bő 10 év alatt 3 milliárd forint összértékű megbízást kapott két társaság, amelyek tulajdonosai korábban üzlettársak voltak. A fideszes önkormányzatok szerint nincs ok kartellgyanúra - írta a Magyar Narancs.
Domokos Erika, 2019. március 29. péntek, 11:10
Fotó: Pixabay

A két budai önkormányzat közterületeinek, épületeinek, közműveinek fenntartási, takarítási, felújítási, karbantartási, hibaelhárítási közbeszerzési eljárásait sorra nyerte az elmúlt bő tíz évben a 3R Kft. és a Regnum-Trend Bau Kft.

A két cég Közbeszerzési Értesítőben elérhető 70 pályázati dokumentuma azt mutatja, hogy a XI. és a XII. kerület megbízásaira szakosodtak: a Regnumnak semmilyen más, a 3R-nek mindössze két egyéb közpénzforrásos megbízása volt - írta cikkében a lap.

Az ilyen közbeszerzéseken harmadik cég nagyon ritkán rúghatott labdába mellettük. Volt olyan pályázat is, ahol együtt, konzorciumként nyertek. A 3R Kft. társtulajdonos ügyvezetője, Rupics József 2006-2007-ben még együtt birtokolta a vendéglátással foglalkozó RA-FE Kft.-t Kálmán Norberttel, aki 2010-ben alapította meg Regnum-Trend Bau nevű épülettakarító vállalkozását.

Mivel Kálmánt 2017. márciusban 5 évre eltiltották a cégügyek gyakorlásától, az év nyarán meg kellett válnia az ügyvezetésétől, átadva azt testvérének. Rupicsnak más vendéglátós cége is volt, a FLAMÓS Bt., amit 2007-ben vett át a Kálmán-család: Kálmán Norbert beltag, a vele azonos címen élő Kálmán Kovács Erika kültag lett - olvasható a cikkben.

A két önkormányzat arról tájékoztatta a Magyar Narancsot, hogy a jogszabályoknak megfelelően választották ki beszerzéseiken a cégeket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2019.03.29 11:30

Már megint ez a "gyanús" ! Majd ha poltpéternek is gyanus lesz (ha piros hó esik, vagy kilövési engedély érkezik a kerületbe), majd akkor ! Vagy, ha tökön rúgnánk végre ezt a bandát !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html