Áramfejlesztőket kapnak a lélegeztetőgépekhez a kórházak

A Formula Mérnökiroda Kft. szállíthat a kórházaknak 38 dízel áramfejlesztőt, nettó 436 millió forintért. A becsült ellenérték ennek a többszöröse, nettó 1 milliárd 511 millió forint volt. A generátorok beszerzését a lélegeztetőgépek használata indokolta, mivel azoknak áramszünet esetén is működniük kell.
Németh Géza, 2020. október 26. hétfő, 10:47
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

A nyílt, gyorsított tender eredményét az ajánlatkérő Állami Egészségügyi Ellátó Központ közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A beszerzés indoka a következő: a Covid-19 járvány alatt a betegek megfelelő ellátása érdekében kiemelten fontos, hogy az intenzív kezelést igénylők - adott esetben lélegeztetőgépen lévők - ellátása folyamatosan biztosított legyen, ezért elengedhetetlen a kórházak elavult aggregátorainak a lecserélése.

A 38 áramfejlesztő teljesítménye 80 és 660 kilowatt között változik, továbbá 11 aggregátort opcióban kért az ajánlatkérő, viszont azokra kötelező lehívást nem vállalt. A nyertesnek a gépeket be kell szerelnie, továbbá próbaüzemet kell tartania. Az utóbbi három hibamentes indítást jelent.

A generátorokat - Budapesten kívül - a következő megyékbe kell leszállítani: Pest-, Fejér-, Győr-Moson-Sopron-, Zala-, Baranya-, Tolna-, Borsod-Abaúj-Zemplén-, Heves-, Jász-Nagykun-Szolnok-, Szabolcs-Szatmár-Bereg- és Bács-Kiskun megye.

A nyertessel október 19-én kötött szerződést az ajánlatkérő. További nyolc cég is indult a tenderen, ezek a következők: Villgép 2000 Bt., Logsol Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., DML Hungary Kft., Ganzair Kompresszortechnika  Kft., Pegasus Informatikai Kft., CAD-Server Mérnökiroda, Kivitelező, Szerviz és Kereskedelmi Kft., Wattmester Áramellátó Rendszerintegrátor Kft., valamint a CoreComm SI Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dakujeme, 2020.10.26 13:54

@cito:
Ne háborogj, Goebbes doktor sem csinálná jobban
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

cito, 2020.10.26 12:46

Nem szégyenlik magukat? Ezt le sem lenne szabad leírni. Az intenzív és műtők villamos ellátásánál a szabvány előírja a tartalék ellátást szünetmentesről és aggregátorról. eddig hogyan működtek ezek a kórházak?!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html